Hvordan finansiere mobilkjøpet

Smarttelefonene blir stadig mer avanserte, og det kommer stadig oftere nye modeller. Det tar ikke lang tid før din gamle mobiltelefon er ”utdatert”, og mange vil gjerne ha den nyeste mobilen som finnes på markedet.

Det er gøy å være technofreak i 2018, men det er sannelig ikke billig. Med priser som gjerne starter på 3-4000 kroner, og går til langt over 10 000 kroner for en mobiltelefon, er det gjerne vanskelig å vite hvordan man skal finansiere mobilkjøpet.

I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hvordan du kan finansiere kjøpet av ny mobiltelefon.

Finansiere mobiltelefonen med nedbetaling gjennom mobilabonnementet

Mange mobilabonnement gir deg muligheten til å kjøpe mobiltelefonen til en langt lavere sum enn originalprisen mot at du binder deg til et utvalgt abonnement i f.eks. ett år og nedbetaler mobiltelefonen gjennom abonnementet.

Dette kan være en fin løsning for deg som har lyst på f.eks. den nyeste iPhonen, men ikke har pengene tilgjengelig der og da.

Fordelen er at du får mobiltelefonen med en gang, mens du betaler den ned med et mindre beløp hver måned. Ulempen er naturligvis at du har bundet deg til et abonnement i en lang periode, og det er dyrt å komme seg ut av avtalen dersom du ønsker å f.eks. skifte abonnement.

Finansiere mobiltelefonen med avbetaling i butikk

Fysiske butikker og nettbutikker gir deg gjerne muligheten til å nedbetale mobiltelefonen du kjøper hos dem over x antall måneder. En slik finansieringsmulighet innebærer normalt at du oppretter et forbrukslån hos en bank butikken samarbeider med. Også dette er en grei løsning for deg som har lyst på en ny mobiltelefon med en gang, men ikke har pengene på plass. Husk at det er viktig å sjekke ut de lånevilkårene når du inngår en slik avtale. Noen banker tilbyr deg å utsette betalingen en periode før renter og avdrag begynner å løpe, mens hos andre begynner det å løpe renter og avdrag med en gang.

Velger du en finansieringsløsning der du utsetter betalingen rentefritt i en periode, er det viktig at du vet at du har pengene på plass innen den rentefrie perioden utløper. Har du ikke det, vil det begynne å løpe ekstra kostnader på lånet, og mobiltelefonen kan bli dyrere enn du hadde regnet med.

Velger du en finansieringsløsning der renter og avdrag begynner å løpe med en gang, er det viktig at du forsøker å betale ned hele lånesummen så raskt som mulig, for at ikke mobiltelefonen skal bli mye dyrere enn om du hadde kjøpt den kontant.